WONING & B & B

Licht en ruimte in het Oude Westen van Rotterdam

WONING & B & B

Een jong stel met kind wilde een eigen woning én een Bed & Breakfast realiseren in een karakteristiek klushuis in het Oude Westen van Rotterdam.

Om de leefruimten in de woning zoveel mogelijk daglicht te geven, plaatsten we de woonkamer op de bovenste verdieping, met een open verbinding naar de keuken.

Doordat de B & B op de begane grond kwam, verviel de directe verbinding van hun woning met de achtertuin. Met het verwijderen van een deel van de kap creëerden we de oplossing: een op het zuidwesten gericht dakterras. De bewoners hebben daar nu meer zonlicht dan voorheen in hun stadstuin. Bovendien hebben ze een spectaculair zicht op de Rotterdamse skyline. Om de binnen-buitenrelatie te versterken lieten we het verhoogde citroengele dakterras doorlopen naar binnen.

 

Binnen had het ontwerp behoefte aan een verbindend element: de trap leende zich daar bij uitstek voor. Door de lastige vorm (twee kwarten en een steek) maakte die echter een rommelige indruk. We kozen ervoor om de zijkanten volledig te bekleden met berken multiplex, dat doorloopt in de balustraden. De trap vormt nu één plastisch geheel, een herkenbaar element op iedere verdieping.

PROJECT

PLAATSRotterdam
ADRESSint-Mariastraat 130-B
TYPEVerbouwing
STATUSGebouwd
JAAR2014 – 2016
OPDRACHTGEVERParticulier
AANNEMERQualitech
FOTOGRAFIEStijn Poelstra

PROJECTEN