PROFIEL

WERKWIJZE

Mensen gelukkig maken in hun omgeving, daar gaat het mij om. Wensen tastbaar en beleefbaar maken. Van de eerste schets tot de laatste details en materiaalkeuzes. Samen met u als opdrachtgever. Een ontwerp is immers een proces dat je samen aflegt, waarin je elkaar inspireert en versterkt om tot het beste resultaat te komen.

In het ontwerpproces inventariseren we uw wensen en ideeën en reduceren we deze tot de essentie. Dit vormt het uitgangspunt van het architectonisch ontwerp. 

Ik houd van overzichtelijke indelingen, open ruimtes en strakke lijnen. Maar prettige en sfeervolle plekken zijn minstens zo belangrijk, behaaglijke hoekjes en nissen waarin je je terug kunt trekken. Daarbij is lichtinval essentieel: architectuur is immers ook het spanningsveld van licht en schaduw.

In een goed ontwerp is het gebouw onderdeel van zijn omgeving, in plaats van dat het zich gedraagt als een autonoom kunstobject. Door duurzame en innovatieve mogelijkheden te combineren met traditionele bouwtechnieken kom ik altijd tot iets nieuws.

WERKERVARING

2013 – hedenRoel Van Lent Architectuur
2016 – 2018Freelance architect bij Marc Koehler Architects, Amsterdam
2012 – 2014Junior architect bij Koen van Velsen Architecten, Hilversum

NEVENACTIVITEITEN

2019 – hedenVoorzitter bij het BAI (Bosch Architectuur Initiatief)
2016 – 2018Organizator bij het BAI (Bosch Architectuur Initiatief)
2010 – 2012Participatie in een Architectural Research Group met jonge architecten uit diverse Europese landen

OPLEIDING

2005 – 2009Technische Universiteit Delft
 MSc Architecture, Urbanism and Building Sciences
2001 – 2005Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch
 Bouwkunde, richting bouwtechniek