Profiel

Projecten

Essays

Contact

 
logo

 

Tot nu toe is Los Angeles voornamelijk genegeerd en onbegrepen gebleven door architecten en stedenbouwkundigen. Dit heeft voornamelijk te maken omdat zij altijd getracht hebben L.A. als een geplande, concentrische stad te benaderen - terwijl Los Angeles alleen begrepen kan worden vanuit zijn diversiteit en decentralisatie.  

Geschreven voor een Architectural Research Group, 2011, 15 pagina’s

 

 

In de twintigste eeuw werd New York gezien als het centrum van de wereld. Vandaag is het computerscherm of het scherm van je mobiele telefoon het centrum van de wereld. Dit zet ons voor een lastige ontologische kwestie: het zijn in de wereld is niet langer verbonden aan de fysieke aanwezigheid.

Geschreven voor een Architectural Research Group, 2011, 8 pagina’s

 

 

Kan het gebruik van gebouwen helemaal voorspeld en beheerst worden door de architect? Door twee iconen te vergelijken die elkaars tegenovergestelde lijken te zijn – Rietveld-Schröder Huis en Engelenburcht – worden zowel de bedoelde als onbedoelde ambivalenties onderzocht.

Geschreven voor een Architectural Research Group, 2010, 6 pagina’s

 

 

Door de geschiedenis heen hebben architecten met twee schalen gewerkt: de menselijke schaal en de sublieme schaal. De menselijke schaal kan het beste beschreven worden met de beroemde uitspraak van Protagoras: “de mens is de maat van alle dingen”, de onderdelen van een gebouw zijn zo geproportioneerd als de delen van het menselijk lichaam. Bij de sublieme schaal daarentegen zijn alle relaties tot het menselijk lichaam verdwenen, en gaat voorbij de menselijke bevattingsvermogen.

Master scriptie, 2009, 51 pagina’s

 

 

Hoe is het mogelijk dat de stedenbouw met de beste sociale bedoelingen compleet mislukte, zoals het geval was met de stedenbouw van het CIAM? Dit essay werpt nieuw licht op de idealen van het CIAM vanuit een hedendaags perspectief: kan de utopie opnieuw gedefinieerd worden in een gecommercialiseerde wereld?

Geschreven voor het mastervak The Urban Question, 2008, 8 pagina’s

 

 

Gebaseerd op Thomas Kuhn’s theorie van paradigma veranderingen in de geschiedenis van de wetenschap van, kijkt dit essay of het mogelijk is architectuur op te vatten in termen van paradigma’s, en hoe en waarom deze door de tijd veranderd zijn.

Geschreven voor het mastervak Philosophy of Science, 2008, 10 pagina’s

 

 

 

 
language_english